ŞANLIURFA / SİVEREK - Şehit Cuma İbiş Ortaokulu

Şehit Cuma İbiş Ortaokulu

Yenişehir Mah. 2. Sk. Firkan Tüysüz Stadı Yanı SİVEREK / ŞANLIURFA
Vizyon
Kendini sürekli yenileyen , araştıran ve sorgulayan , farklı , yetenekli , coşkulu insanların yetiştiği ; öğrencilerin hayata ve bir üst öğrenime özenle hazırlandığı ; öğrenme için herkese her türlü fırsatın verildiği ; öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran , akademik başarısını yükselten , çalışmaları eğitim alanında örnek gösterilen , saygın , güvenilir ve ilk tercih edilen çevresinde ve bölgesinde "MODEL OKUL" olmaktır. Öğrenmeyi bir amaç olarak benimsemiş , yeteneklerinin farkında olan ve bunları geliştirmeyi hedefleyen , çağın getirdiği donanımlara sahip , kendisiyle ve toplumuyla barışık , kendine güvenen , üretken , her gün daha iyiye ulaşmak için çalışan gençleri yetiştiren bir okul olmaktır. Öğrencilerin , öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. Türkçe´nin güzel konuşulması ve yazılması ortak değerimizdir. Okul-Veli işbirliğini sağlayarak , öğrencilerimizin okulda kazandığı davranışları hayata geçirebilmek için çalışırız. Başarının ekip çalışması , teşvik ve ödüllendirme ile artacağına inanırız. Öğrencilerimizi , Atatürk´ün gösterdiği demokratik , laik , sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´nin temel değerlerine ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanmış bireyler olarak yetiştirmeyi temel ilke sayarız. Okulumuzun , başarılarından söz edilen ve tercih edilen bir okul olması ortak beklentimizdir. "Ben" değil "Biz" duygusunun hakim olduğu ortam ve arayışın gereğine inanırız.
Misyon
Ülkenin Geleceğini Şekillendiren, Sanatı Seven, Kendine Güvenen, Yaşamı Sorgulayan, Objektif, Araştıran ve İnceleyen, Sorumluluk Duygusuna Sahip, Aldığı Kararları Uygulayabilen, Kendisiyle Barışık , Ülkesine ve Dünyaya Karşı Sorumluluğunu Bilen, Ulusal Duyguları Kavrayan, Barışçı , Çevreci , Temiz, Dürüst , Özgür, Geçmişiyle Gelecek Arasında Köprü Olabilen, Çevresiyle İletişim Kurabilen, Yetenekleri Doğrultusunda Yetiştirilen Bireyler...
Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
08:30 - 11:40 12:40 - 15:00
ŞEHİR MERKEZİNDE HER TÜRLÜ ULAŞIM İMKANI VARDIR.
YENİŞEHİR MAH. E.CENAP GÜLPINAR CAD. STADYUM KARŞISI
İL MERKEZİNE 90 KM UZAKLIKTA. ŞEHİR MERKEZİNDE